Premies

Uw dak isoleren en renoveren is geen kleine uitgave. Maak daarom optimaal gebruik van de subsidies en premies van de overheid en netbeheerders. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Om te kunnen genieten van de premies en subsidies voor dakrenovatie, moet u een gedetailleerde factuur van een erkende dakwerker indienen.  Wilt u een goed overzicht van de premies en subsidies voor het renoveren van uw dak, raadpleeg dan de website www.premiezoeker.be. Zo kom je in een mum van tijd te weten hoeveel de overheid tussenkomt in de kosten. We zetten de premies even voor u op een rij:

VLAAMSE RENOVATIEPREMIE

De Vlaamse renovatiepremie geeft financiële steun voor het vernieuwe van uw dak als uw huis meer dan 30 jaar oud is. De premie heeft betrekking op werken aan de dakbedekking, het dakgebinte, de goten en de afvoer. U krijgt tot 20% van de renovatiekosten terugbetaald met een maximum van 2.500 euro. Is uw inkomen laag, dan kan dit verhoogd worden tot 30% en 3.333 euro.

BONUS TOTAALRENOVATIE

Wilt u een volledige renovatie van uw woning laten uitvoeren, dus niet enkel het dak, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden recht hebben op een totaalrenovatiebonus.

PREMIE NETBEHEERDER VOOR DAKISOLATIE

U kunt een dakisolatiepremie aanvragen bij uw netbeheerder, als uw huis voor 2006 werd aangesloten op het net en indien de isolatiewaarde van het gebruikte materiaal minimum 4,5 m²K/W bedraagt. Laat u de werken door ons uitvoeren, dan krijgt u een premie van €4/m². Voert u de werken zelf uit, dan bedraagt de premie de helft.

DAKISOLATIEPREMIE GEMEENTE OF PROVINCIE

Heel wat gemeentes geven een bijkomende premie voor dakisolatie. Check de website energiesparen of u hiervoor in aanmerking komt.

GRATIS ADVIES? WIJ KOMEN VRIJBLIJVEND LANGS

ANDERE DIENSTEN

Platte daken

Isoleer je dak tegen warmte en koude. Wij verzekeren u van een perfecte plaatsing en geven graag advies over de isolatiepremies.

Leien daken

Een leien dak geeft elegantie aan een huis en oogt bovendien tijdloos. Vroeger gebruikte men voornamelijk natuurleien, tegenwoordig zijn kunstleien populair.

Zonnepanelen

Wil je zelf elektriciteit opwekken en zonnepanelen laten plaatsen ? Dan kunnen wij deze ook voor u installeren, of u nu een plat dak of een hellend dak heeft.

Isolatie

Isoleer je dak tegen warmte en koude. Wij verzekeren u van een perfecte plaatsing en geven graag advies over de isolatiepremies.