Isolatie

Een woning verliest in de winter het meest warmte langs het dak, en in de zomer staat de hete zon pal op het platte dak. Daarom hechten wij veel belang aan een goede isolatie, d.w.z. een materiaal met een goede isolatiewaarde en een vakkundige plaatsing met veel aandacht voor kierdichtheid en het vermeiden van koudebruggen. Welk isolatiemateriaal het best geschikt is voor uw plat dak, hangt in hoofdzaak af van de dakopbouw.

Isolatie warm dak

Voor de isolatie van platte daken gebruiken we meestal isolatieplaten omdat deze sterk en drukvast zijn. Isolatieplaten zijn bovendien geschikt voor beloopbare daken, dakterrassen en zonnepanelen. De isolatiewaarde van de isolatieplaten hangt af van het materiaal. Wij raden polyurethaanplaten (PUR) of polyisocyanuraatplaten (PIR) aan omwille van de compactheid en de hoge isolatiewaarde.

Isolatie omgekeerd dak

Bij omgekeerde daken is de vochtbestendigheid van de platen belangrijk omdat ze bovenop de EPDM dakbedekking worden geplaatst en enkel door een kiezellaag worden beschermd. Daarom gebruiken we hier harde geëxtrudeerde polystyreenplaten (XPS).

Isolatie koud dak

Bij een koud dak gaan we het dak langs onder isoleren met minerale wollen, zoals glaswol of rotswol. Minerale wollen bieden uitstekende thermische en akoestische isolatie en zijn bovendien brandwerend.

GRATIS ADVIES? WIJ KOMEN VRIJBLIJVEND LANGS

ANDERE DIENSTEN

Platte daken

Isoleer je dak tegen warmte en koude. Wij verzekeren u van een perfecte plaatsing en geven graag advies over de isolatiepremies.

Leien daken

Een leien dak geeft elegantie aan een huis en oogt bovendien tijdloos. Vroeger gebruikte men voornamelijk natuurleien, tegenwoordig zijn kunstleien populair.

Premies

Uw dak isoleren en renoveren is geen kleine uitgave. Maak daarom optimaal gebruik van de subsidies en premies van de overheid en netbeheerders. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Zonnepanelen

Wil je zelf elektriciteit opwekken en zonnepanelen laten plaatsen ? Dan kunnen wij deze ook voor u installeren, of u nu een plat dak of een hellend dak heeft.