Technieken boven

Platte Daken

Iedere situatie is anders. De aandachtspunten zijn verschillend voor een nieuwbouw en een dakrenovatie. Een recht-toe-recht-aan dak is niet hetzelfde als een dak met veel hoeken en kanten. Elk materiaal heeft voor- en nadelen. Met onze kennis en ervaring zullen wij u de meest geschikte oplossing voor uw plat dak voorstellen. Steeds met de garantie van een vakkundige plaatsing.

OPBOUW WARM DAK

1. Plafond
2. Balken
3. Dakbeschot
4. Dampscherm
5. Isolatie
6. Dakbedekking EPDM

OPBOUW OMGEKEERD DAK

1. Plafond
2. Balken
3. Dakbeschot
4. Dakbedekking EPDM
5. Isolatie
6. Grind als ballast

Verschillende technieken

Qua opbouw zijn er drie soorten platte daken waarbij vooral de plaatsing van het isolatiemateriaal verschilt:
Meestal opteren we voor een zogenaamd ‘warm dak’ waarbij de isolatie bovenop de draagstructuur wordt geplaatst, gescheiden door een dampscherm. Zo is het dakhout goed beschermd tegen condensvocht en temperatuurverschillen. Dat verkleint het risico op scheuren in de dakbedekking.
Bij een ‘koud dak’ wordt het isolatiemateriaal onder of tussen de balken van de draagstructuur geplaatst. Deze methode passen we toe als een ‘warm dak’ niet mogelijk is, omdat het timmerwerk bij een ‘koud dak’ minder beschermd is tegen temperatuurschommelingen en condens.
In sommige gevallen zullen we een ‘omgekeerd dak’ toepassen. Deze methode is vergelijkbaar met een ‘warm dak’ maar in dit geval leggen we de de dakisolatie bovenop de dakbedekking en zorgen we dat de isolatie beschermd wordt met een ballastlaag van grind, keien of tegels (in het geval van een dakterras). U kunt voor deze oplossing kiezen als u uw bestaande plat dak wil isoleren en de bestaande dakbedekking en –structuur nog in prima staat verkeren.

Welke dakbedekking is het best?

De verschillende soorten van dakbedekking hebben hun voor- en nadelen. Meestal adviseren wij EPDM omdat dit dakrubber elestisch en UV-bestendig is, een levensduur van meer dan 50 jaar heeft en zonder naden kan aangebracht worden.

Voor het herstellen van bestaande roofing daken kunnen we uiteraard ook werken met het klassieke bitumen. In dat geval gaan we volgens de regels van de kunst stroken roofing van de nieuwe generatie vastbranden op het platte dak.

Dakbedekking vervangen of volledige dakrenovatie?

Soms is het niet nodig om het platte dak volledig te vernieuwen. Scheurtjes in de dakbedekking of een lek aan een dakrand of gootafvoer kan doorgaans eenvoudig worden hersteld. Heeft je dak al vele jaren weer en wind moeten trotseren, dan kan het soms verstandiger zijn om de volledige dakbedekking te vervangen en eventueel extra te isoleren. In sommige gevallen kunnen we ook EPDM of roofing over de oude dakbedekking plaatsen.
Heeft de houten draagstructuur echter te fel geleden onder vocht, of is het dak niet meer stevig genoeg, dan is een totale dakrenovatie aangewezen.

GRATIS ADVIES? WIJ KOMEN VRIJBLIJVEND LANGS

ANDERE DIENSTEN

Isolatie

Isoleer je dak tegen warmte en koude. Wij verzekeren u van een perfecte plaatsing en geven graag advies over de isolatiepremies.

Leien daken

Een leien dak geeft elegantie aan een huis en oogt bovendien tijdloos. Vroeger gebruikte men voornamelijk natuurleien, tegenwoordig zijn kunstleien populair.

Premies

Uw dak isoleren en renoveren is geen kleine uitgave. Maak daarom optimaal gebruik van de subsidies en premies van de overheid en netbeheerders. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Zonnepanelen

Wil je zelf elektriciteit opwekken en zonnepanelen laten plaatsen ? Dan kunnen wij deze ook voor u installeren, of u nu een plat dak of een hellend dak heeft.